Ученици заеха ключови постове в община Смолян в „Мениджър за един ден”

Ученици заеха ключови постове в община Смолян в „Мениджър за един ден”

За осма поредна година община Смолян днес бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”. Ученици от ППМГ „Васил Левски”, ПГИ „Карл Маркс”, ЕГ „Иван Вазов“ и ПГТТ „Христо Ботев” управляваха за един ден общинската администрация. Тийнейджърите заеха ключови постове – на кмет, заместник кмет, секретар, гл.архитект, директори на дирекции и ръководиха община Смолян.

Бъдещите управленци имаха възможност да присъстват на тържествената сесия, на която клетва положиха кметът Николай Мелемов, общинските съветници и кметовете на кметства, които поеха управлението след проведените местни избори. Кметът Мелемов посрещна учениците и посочи, че Общината е отворена към младите хора и те винаги са приоритет в управлението му. „Ще ни бъдете полезни с инициативи в сферата на младежките дейности.Не се притеснявайте да питате. Обществената работа е наистина сложна, но ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е интересно”, посочи градоначалникът. На горещия кметски стол седна Нина Кисьова, която е десетокласничка в ППМГ „Васил Левски“, която пое огърлицата на властта от Мелемов. Неда Кенанова от ППМГ „Васил Левски“ се зае с ангажиментите на зам.-кмета Марин Захариев. Даниела Чолакова от ПГИ „Карл Маркс“ се зае с финансите на община Смолян при зам.-кмета Венера Аръчкова, а Александър Петевски от ПГИ „Карл Маркс“ отговаряше за строителството при инж.Мариана Цекова. Виктория Милевска от ПГИ „Карл Маркс” седна на стола на секретаря Момчил Николов. Димитър Колев от ППМГ „Васил Левски“ беше гл.архитект при арх.Димитър Димов. Никола Ангелов пое функциите на дирекцията по административно информационното обслужване от Емил Дурсев , а дирекцията по международните проекти и обществените дейности ръководеше Симона Ризова от ЕГ „Иван Вазов“. Тя замести шефката на дирекцията Ефтима Петкова.

Преди да заемат длъжностите си тийнейджърите споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден и да усетят какво е да си на ръководна длъжност. След приключване на работния ден те разказаха за преживяванията си на работното място признаха, че никак не е лесно да си на ръководна длъжност и да управляваш община.

Учениците благодариха на община Смолян, че отвори вратите си за тях и са успели дори и за кратко да реализират мечтите си . Управленците получиха сертификати , които им бяха връчени от ръководството на община Смолян, които ги поздравиха. Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Целта е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Участниците в инициативата „Мениджър за един ден”

1.Нина Кисьова – 10б клас, ППМГ „Васил Левски“ – кмет

  1. Виктория Милевска – 11б клас, ПГИ „Карл Маркс” – .секретар

  2. Неда Кенанова – 9б клас, ППМГ „Васил Левски“ – зам.–кмет

  3. Даниела Чолакова – 11б клас, ПГИ „Карл Маркс“ – зам.-кмет

  4. Александър Петевски – 10а клас, ПГИ „Карл Маркс“ – зам.-кмет

  5. Димитър Колев – 11а клас, ППМГ „Васил Левски“ – главен архитект

  6. Симона Ризова – 11а клас, ЕГ „Иван Вазов“ – директор на Дирекция „МППОД“

  7. Никола Ангелов – 12б клас, ПГТТ „Христо Ботев“ – директор на Дирекция „АИО и ОМП“

Вирни се горе