Стартира строителството за изграждане на физкултурен салон в ППМГ „Васил Левски” в кв.Райково

понеделник, 29 януари 2018 г.

С дюлгерски обичай стартираха строителните дейности за изграждане на физкултурен салон в ППМГ „Васил Левски” в кв.Райково. Смолянската фирма „Дюлгер” спечели обществената поръчка и ще извършва строителството.

Щастлив съм да дам старт на един дълго чакан проект, който ще бъде за децата на Смолян. Да се обучават и спортуват в една приветлива и качествена среда. Това е и най-голямото признание за труда, който полагаме, защото децата на Смолян го заслужават, каза кметът Николай Мелемов.

Директорът на гимназията Мария Илиева посочи, че има символика в това събитие, защото на 29.01.1920 г., преди 98 години със заповед на Министъра на народното просвещение Цанко Бакалов Ксантийската непълна смесена гимназия се премества в Райково. С това се слага началото на най-авторитетното учебно заведение в Средните Родопи.

Тя благодари на кмета Мелемов, че реализира този мащабен проект и след завършването му децата ще се радват на обновената база и ще имат още по-добри условия за спорт и обучение.

По-стар дюлгерски обичай стартираме обекта, а водосвета да ни бъде за здраве и благоденствие, за да го открием в завършен вид. И аз благодаря на кмета Мелемов, че успя да защити този проект, посочи собственикът на „Дюлгер” ООД Спиро Чавдаров.

Проектът е на стойност 6 598 925,21 лв. (шест милиона петстотин деветдесет и осем хиляди деветстотин двадесет и пет лева и двадесет и една стотинки) с продължителност 30 месеца, в рамките на който ще бъдат извършени следните основни дейности:

  1. Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на сградата на VII СОУ “Отец Паисий”;
  2. Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на ГПЧЕ и VI ОУ “Иван Вазов”;
  3. Цялостен ремонт на ППМГ “Васил Левски”, включващ енергийна ефективност и Реконструкция на сградата, доставка, обновяване на прилежащо дворно пространство и Изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение при ПМГ “Васил Левски”;
  4. Основен ремонт и реконструкция на ОДЗ №5 “Буратино”
  5. Доставка на обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения.

Други съпътстващи дейности по проекта са упражняване на строителен надзор при изпълнение на строителството, изпълнение на авторски надзор, въвеждане в експлоатация на обектите, изпълнение на дейности за осигуряване на публичност и комуникация, извършване на независим финансов одит и управление, и отчитане на проекта.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009