Стартира Проект "Топъл обяд за всички" в община Доспат

Стартира Проект "Топъл обяд за всички"  в община Доспат

С пълномощията дадени ни от Кмета на Община Доспат г-н Елин Радев, днес с главния счетоводител на Община Доспат подписахме договорът за изпълнение на проект “Топъл обяд за всички”, съобщи Веселин Калфов, секретар на Общината. 190 лица на територията на Община Доспат ще получават топъл обяд напълно безплатно чрез разкриването на седем трапезарии, предвижда социалният проект.

Проект “Топъл обяд за всички” е по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002 – “Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020”.

Проектът е на стойност 262 817,50 лева и предвижда разкриването на общо седем трапезарии, каза още секретарят на Общината. Предвидено е осигуряването на обяд за лица от следните групи: Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане”; Семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си.

Съвсем скоро предстои обявяването на прием на заявления за лицата, попадащи в обхвата на Проекта.

Разкриването на трапезарии в Община Доспат е заложено и в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги, допълват още от местната администрация.

Вирни се горе