Радослав Янков с отличие за Спортист на Чепеларе за 2017-та

Радослав Янков с отличие за Спортист на Чепеларе за 2017-та

Световният шампион в сноуборда Радослав Янков, за поредна година бе отличен за Спортист на годината на Община Чепеларе.

Наградата връчи кметът Славка Чакърова, която пожела на сноубордиста здраве, късмет и да донесе на Чепеларе Олимпийски медал. На церемонията присъстваха Екатерина Дафовска, бивши спортисти, представители на спортните клубове в Чепеларе, общински съветници, граждани.

Сноубордистът заяви, че за него е голяма чест да бъде отново Спортист на годината в родния си град. Подготовката му върви по план, като в началото на януари му предстоят стартове за Световната купа, а най-голямата цел на сноубордиста е Олимпиадата през февруари.

„Пожелавам си да бъда здрав, да няма контузии и да имам същата мотивация, която имам сега. Моята голяма цел е Олимпиадата. До момента състезанията минаха много добре, доволен съм от представянето си, има дребни неща, които трябва да оправя в техниката, но мисля, че до Олимпийските игри ще бъда във форма, където е най-важното състезание, само да има здраве“, каза Радослав Янков.

В началото на декември, Янков получи поредното признание за успехите си, които постигна през годината. Спортните журналисти гласуваха той да е Спортист №2 на България за 2017-а година. Преди него е само Григор Димитров, който завърши годината като №3 в световната ранглиста по тенис. Участие в анкетата взеха 145 спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии.

Вирни се горе