Работилница за родители отваря врати в Смолян

понеделник, 03 октомври 2016 г.

За трета поредна година община Смолян, съвместно с УНИЦЕФ България, реализира програма „Работилница за родители”, насочена предимно към родители на деца до 4 години, предаде Дарик.

„В основата на тази инициатива са залегнали съвременните разбирания за възпитанието на децата, положителната насоченост на отношението родители-деца. Държим на свободния дебат, на свободното обменяне на идеи и примери, за да може този възпитателен процес да бъде едно приятно изживяване както за родителите, така и за децата”, каза Румяна Караманолова – главен експерт в община Смолян.

Есенната сесия на „Работилница за родители” ще стартира днес. Тя се провежда в специално пригодена залата в сградата на общинска администрация.

Сесиите са всеки понеделник от 18 до 20 часа и се водят от специално обучени от УНИЦЕФ специалисти – Цонка Дурева и Елена Костадинова, като се набляга на груповата работа, мултимедийни презентации, образователни и интерактивни игри.

„Това е времето за родителите – майки или татковци. Два часа, в които могат да споделят мнения и опит да зададат конкретен въпрос, да дискутират проблем или ситуация от собственото си ежедневие, сързани с възпитанието на децата”, каза още Румяна Караманолова. Участието на родителите е безплатно.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009