Премахват опасни дървета в Чепеларе заради опасност от инциденти

Премахват опасни дървета в Чепеларе заради опасност от инциденти

Премахват шест броя опасни дървета от района на градската градина в град Чепеларе. Необходимостта от това решение е породена от това, че на 27.09.2013 г. (петък) сух тежък клон от едно от тези дървета пада в близост до детската площадка, на която почиват две жени и малко дете в количка, обясниха от общинска администрация в града. Жените подали сигнал в Общинска администрация Чепеларе за инцидента.

С констативен протокол от 27.09.2013 г. се извършва инвентаризация на дървесната растителност в градската градина, при която е констатирано, че се касае за шест броя широколистни видове, които са над 40 годишни и са безвъзвратно изсъхнали. В короните им има изпочупени клони, които и при по-леко движение на атмосферният въздух, падат с голяма сила на земята.

Градската градинка се посещава предимно от майки с деца. Предстоящият зимен сезон създава реална опасност за живота и здравето на гражданите.

Община Чепеларе е длъжна да взема превантивни мерки с цел избягване на бъдещи неприятни инциденти, застрашаващи здравето и живота на жителите и гостите на града, обясниха още от администрацията.

Вирни се горе