Премахват бюрокрацията в Чепеларе

сряда, 19 юни 2013 г.

Общинските служители в Община Чепеларе започват обучителни курсове, за да се подобрят техните умения. Експертите, директорите на дирекции, дори заметстник-кметовете и кметовете на населените места към общината ще бъдат обучавани, за да се повишат техните умения и компетентности в различните сфери на работа, съобщиха от общината.

Част от обучаващите ще бъдат от Института за публчна администрация. Служителите ще минават курсове за делова етика, публичен имидж, подобряване на презентационните умения, ще има и занимания с Word, на които ще се покриват изискванията за оформянето на официални документи. Задължителен за икономистите ще е курса за Excel. По този начин ще се ускори издаването на документи на гражданите, ще се премахнат бюрократични спънки и ще се намали вероятността за допускане на грешки.

„Една допусната грешка води до сериозни проблеми след време”, коментира кметът на Община Чепеларе Тодор Бозуков.

„Никой от нас не трябва да забравя, че нашият работодател са нашите граждани. Не искам да има гражданин или фирма, които да остават с впечатление, че не се обръща достатъчно внимание и не се обслужва бързо”, заяви още кметът. Специализираните обучения стартират с проект, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”. Проектът „Подобряване компетентността и ефективността на общинска администрация Чепеларе” е на стойност 89 996,31 лв. и гарантира устойчивото функциониране на административната структура като компетентна и способна да отговори на нуждите на гражданите и бизнеса. Продължителността му е 12 месеца.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009