ПОЗДРАВ за 24 май от кмета на община Златоград

ПОЗДРАВ за 24 май от кмета на община Златоград

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ, БЪЛГАРИ!

Като празник на всички българи, за мен е част да Ви приветствам с „Добре дошли”, тук, на мястото – символ на просветителския дух на златоградчани….Символ на стремежа ни за образование, духовно израстване и напредък!

Вярвам, че всеки един от нас, който казва „Добро утро!” на български език, продължава да носи в себе си този стремеж, завещан ни от нашите предци.

А Златоград, повече от 160 години, е примерът за единодействие на местната общност, пример за това как образованието обединява, независимо от религиозните убеждение и политически пристрастия.

През последните няколко седмици темата за образованието в общината ни, повече от всякога, влезе във фокуса на общественото внимание. Много думи бяха казани. Много думи бяха премълчани. Вероятно и твърде бавно направихме крачката, с която днес се преструктурира училищната ни мрежа.

Но като че ли, без да се усетим, се отдалечихме от уроците, които ние имаме в наследство от златоградските просветители и на които ни учи днешният празник. Уроците, които се надяваме да предадем и на нашите деца. Защото най-добрата инвестиция е тази в качественото образование на днешните ни ученици, на които залагаме надежди за развитието на нашата община и страна. Вярвам, че имаме и силите, и волята, и надеждата, да бъдем заедно в името на по-доброто образование на нашите деца. И те очакват това от нас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!

МИРОСЛАВ ЯНЧЕВ

Кмет на Община ЗЛАТОГРАД

Вирни се горе