Посланикът на Кувейт остана очарован от екопродуктите, предлагани в шатрата на Община Смолян в Арбанаси

вторник, 16 май 2017 г.

Посланикът на Кувейт Н. Пр. Якуб Алатики остана очарован от екопродуктите, предлагани в шатрата на Община Смолян по време на Шестия национален събор на овцевъдите, който се проведе от 12 до 14 май в Арбанаси. Пчелен мед, сладко от горски плодове и различните чайове впечатлиха дипломата, който обеща да гостува в Родопите при първа възможност и да обсъди възможностите за сътрудничество в региона. Щандът на Община Смолян на Петропавловските поляни край Арбанаси се превърна в за поредна година в атракция по време на тазгодишното издание на събора. Прочутият майстор сиренар от Бориково Салих Паша демонстрираше как се прави брънза.

Хит сред надошлите от близо и далече гости стана родопското чеверме, приготвено от Манол Пелтеков от Солища. Родопчанки приготвиха пататници и други родопски деликатеси с които посрещаха гостите на събора в шатрата на Община Смолян.

В трите дни на събора община Смолян бе представена от кметовете на Момчиловци и Соколовци, както и от местни овцевъди, кулинари и разбира се примата на родопските лакърдии Веселина Бабаджанкова. Рекламата на предстоящия фестивал на киселото мляко в Момчиловци предизвика интереса към събитието, което ще се проведе от 8 до 10 септември т. г. в родопското село.

В рамките на събора, Съюзът на овцевъдите в Европа учреди представители на браншови организации от 21 европейски държави. На кръгла маса за сектора на 13 май 2017 г. във Велико Търново те стартираха организацията с меморандум за партньорство.

Източник: Пресцентър на община Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009