Паркираните автомобили за пореден път създават проблеми на снегопочистването

сряда, 28 февруари 2018 г.

Паркираните автомобили за пореден път създават проблеми на снегопочистващата техника. А след като тракторите изчистят , гражданите хвърлят сняг на пътното платно, натрупан пред домовете им и търговските обекти. Снимките са от улицата известна като Витошка, където зам.-кметът инж.Мариана Цекова инспектира почистването. Наложи се и намесата на полицията. Дори на нейната молба да не се изхвърля сняг на вече почистеното пътно платно, никой не откликна. Техниката едвам минаваше в близост до паркираните коли, а дори се налагаше да се търсят и собствениците им, за да ги преместят.

Община Смолян призовава жителите да бъдат съпричастни с обстановката в града, да помагат, а не да я усложняват. Тези, които разчистват пред търговските обекти и жилищни сгради да трупат снега в края на тротоарите, а не да го изхвърлят на пътното платно.

От снегопочистващата фирма Титан съобщиха, че забелязаните и снимани от граждани трактори с вдигнати гребла не са собственост на фирмата. Техните коли са с логото на Титан. Това са частници, които предлагат нерегламентирано услугите си. Кметът Николай Мелемов призова гражданите да изпращат снимки от непочистени улици на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката с дата, ден, час и мястото, където е направена.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009