От 23-ти до 25-ти септември в Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“

От 23-ти до 25-ти септември в Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“

От 23-ти до 25-ти септември т. г. в гр. Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“. Програмата на събитието включва открито изложение с информационни щандове и професионални обучения , насочени към общински администрации, инвеститори, енергийни агенции, собственици на сгради, домоуправители, проектанти и строителни специалисти.

Събитието е със свободен достъп и е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични,ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома, както и от технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради. Участниците ще имат възможност да получат безплатни консултации на място от представителите на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, както и да разгледат конкретни технически решения от щандовете на фирмите-изложители, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийно ефективно строителство. Включени са и демонстрации на най-новите материали, изделия и технологии.

Организатори са Черноморският изследователски енергиен център и Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“, подпомогнати от проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. Събитието се провежда с любезната подкрепа на община Смолян, подпомогната от проект +CityxChange, финансиран от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз.

Вирни се горе