Общината с апел към полиция и граждани за съдействие относно изпълнение на дейностите по снегопочистването

четвъртък, 05 декември 2019 г.

По повод сигнали на граждани, че има непочистени улици, община Смолян уточнява, че основен проблем създават неправилно паркираните моторни превозни средства по уличната мрежа. Те възпрепятстват работата на снегопочистващата техника. Органите на реда не оказват своевременно съдействие за разрешаване на този проблем, който е от много години насам. Кметът Николай Мелемов разпореди проверка, извършена от ресорния зам.-кмет инж. Мариана Цекова. Тя установява, че масово паркирани неправилно автомобили пречат на проходимостта на снегорините да почистват улиците. Имало е и много закъсали коли, тръгнали на път с летни гуми.

Общината апелира към ръководството на ОД на МВР-Смолян да оказва съдействие, за да се изпълняват дейностите по снегопочистването. Това е процес, в който и гражданите на Смолян трябва да бъдат отговорни. Според заповед на кмета Мелемов, ръководителите на държавните и общинските ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Гражданите и домоуправителите трябва да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.

За първи път този зимен сезон пътните настилки се третират с химически препарати, а недоволните казват, че не са видели да е опесъчено. Нали искаме чист въздух и недоволстваме от останалия пясък след като премине зимата. След като имаме самочувствието да сме гражданско общество нека спазваме и нашите задължения, и отговорности, за да не се превръща зимата в бедствие.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009