Общински съвет – Смолян ще заседава в петък

Общински съвет – Смолян ще заседава в петък

Заседание на Общински съвет – Смолян ще се проведе в петък, 21 декември от 10.00 часа, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

В предложенията за дневен ред са включени няколко по-важни за жителите на общината точки, сред които актуализация на бюджета на община Смолян, приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Смолян и наредба за администрирането им. Съветниците ще обсъждат и план – сметка за приходите и разходите от такса битови отпадъци в Община Смолян през 2013 година и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2013 година.

На същото заседание ще се разглежда предложението на Инициативен комитет за удостояването с „Почетен гражданин на Смолян” на Стефан Данаилов като първа точка в дневния ред на смолянския общински съвет.

Тази година професор Стефан Ламбов Данаилов, любим актьор на поколения българи и виден общественик празнува 70-годишен юбилей. Това е поводът, поради който група политици, интелектуалци, общественици и граждани пожелаха Смолян да засвидетелствува достойно внимание  на потомъка на видния райковски род Данаилови заради заслугите му за развитието на културата и фолклора в родопския регион.

Вирни се горе