Нова, модерна детска площадка ще бъде изградена в района на блоковете „Соколица” в Райково

петък, 09 септември 2011 г.

Нова, модерна детска площадка ще бъде изградена в района на блоковете „Соколица” в кв. Райково. Това стана ясно на среща между жителите на комплекса и кмета на община Смолян Дора Янкова. Близо 200 души заедно със своите деца в продължение на два часа дискутираха нуждата от детски кът и най-удачното място за него. Освен Янкова, в срещата участваха и зам.-кметът Михаил Генчев, секретарят на общината Петър Харадинов, главният архитект Антоанета Топалова, проектантът на площадката арх. Мария Люнчева и др. Първоначално идеята бе площадката да бъде в района на жилищен блок „Соколица 3”, но гражданите настояха тя да е под блок „Соколица” 1. Янкова припомни, че преди месец и половина е получила писмо с подписите на над 150 души от квартала с искане за детска площадка. Последвало е проектиране и избор на фирма – изпълнител, която да достави съоръженията. В момента общината има пълна готовност да направи площадката, което отнема около една седмица. Тя ще бъде на площ от над 80 кв м., като в нея ще има двойна люлка, катерушка с пързалки, фитнес за възрастни, скамейки и зелена зона. Най-въодушевени бяха децата, които нямат търпение да получат своето специално място за игра. При посещението си Янкова обяви и други инициативи за квартала. На първо време това е стабилизирането на улица „Висарион Смоленски”. Кметът увери, че улицата ще бъде чакалирана и покрита с тънък пласт асфалт. Това ще реши проблема с калта и локвите, а на по-късен етап, с реализацията на втория воден цикъл ще се направят водопровод, канализация и отводняване. Частичен ремонт ще се извърши и на улица „Соколица”. Янкова и жителите на блоковете коментираха и възможността за саниране им по европейските програми. Кметът посочи, че догодина се отваря мярка за саниране на жилищни комплекси, по която общината е избираем бенефициент, като новото е, че не изисква съфинансиране от обитателите на блоковете, но е нужно 100% съгласие от тях. Хората обясниха, че ще направят всичко възможно, за да подкрепят общината в кандидатстването по програмата, тъй като това е възможността им да имат ремонтирани и затоплени жилища. Кметът отбеляза, че се води активен диалог във всички блокови комплекси като подготовка за санирането им.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (19)

Площадки се не ядат !!!

От Смолянчанин — събота, 10 септември 2011 г., 14:04.

Ама може пък да спечелят избори!

От Э — събота, 10 септември 2011 г., 18:49.

А вие деца и внуци имате ли?Или не ви интересува в каква среда растат?Докато сме толкова негативно настроени към всичко хубаво и полезно, което би могло да се случи ще има да си мечтаем за европейски стандарт на живот!Ще си живеем по анадолските тертипи, ще се кълчим на чалгата и ще гледаме как всички наши съседки се измъкват от калта, а ние сме си все там.Разбира се, че и храната е важна.Но е важно да има и кино, и театър , и детски площадки, и хубави улици, и вода за всички.

От Мария — неделя, 11 септември 2011 г., 08:38.

Права си Мария точно това се опитва и бат Бойко да им обясни като строи магистрали ама Станишев вика ,че асфалт не се ядял .

От Райчо — неделя, 11 септември 2011 г., 08:52.

има една подробронст, че Бат Бойко освен да работи за своя имидж и своя джоб нищо друго не прави…

От милена дойчинова — неделя, 11 септември 2011 г., 13:24.

А другата подробност е ,че щом всички са скочили срещу Бойко и Костов и Трактора и Станишев значи им е спрял кранчето и няма как да крадат и затова са гракнали !!!А да си чула бат Бойко да взима хонорар от милион и половина за хидро възел ????

От Райчо — неделя, 11 септември 2011 г., 20:48.

Моля, не пишете обидни квалификации.

От администратор — понеделник, 12 септември 2011 г., 14:03.

Хубаво е, че се строят детски площадки, но лошото е, че не умеем да пазим обществената собственост. Царе сме в това да чупим. Вижте пейките в парковете, кошчетата за боклук по тротоарите, люлките и т.н. Кога ще си променим манталитета и отношението към това, което ни заобикаля!? Защо рушим това, което е направено за наше удобство? Жалко е, много е жалко…

От Дарина — понеделник, 12 септември 2011 г., 14:18.

Проблемът е, че администрацията няма адекватни звена за подръжка. В чужбина всичко счупено се заменя и поправя в рамките на няколко дни. Тука чакаме японския император, за да си залепим плочките на тротоара. Дора да си види плочките пред общината, тогава предизборно да хвърля пари, които не стига другото, ами ги няма в наличност. И мисли, че сме глупаци, аз 3 години карам по лунен пейзаж, сега с това напъване, очаква да гласувам пак за нея.

От Э — понеделник, 12 септември 2011 г., 18:54.

А също тъй и плочките от новата църква до младежкия !!!

От Райчо — понеделник, 12 септември 2011 г., 18:56.

гласувай за който си искаш и не говори от именото на всички ..... такива като теб докараха България на такъв хал, защото първо не знаеш за кого трябва да гласуваш и второ не си поемаш отговорността за това. Нека да дойдат мутрите и ще видиш 1 тротоарна плочка на "куково лято.

От мишо — вторник, 13 септември 2011 г., 13:01.

а за плочките пред общината и областна управа се обърнете към Областния управител – инж. Стефан Стайков, който се грижи ежедневно за тяхното чупене със служебния си джип

От наблюдател — вторник, 13 септември 2011 г., 13:05.

Наистина областният управител инж. Стайков руши пространството пред общината и областта. Всеки ден си ходи на работа с джипа, който паркира пред стълбите на сградата. Досега е нямало управник, който да си позволи подобно нещо. Освен това всички гости на областта също взеха да идват с колите до стълбите. Не могат ли да вървят пеш, както нормалните хора -200м?

От Васил — вторник, 13 септември 2011 г., 14:49.

Областния е пич е не можете на малкия пръст да му стъпите !!! Когато постигните неговия авторитет и бизнес тогава ще пишете !!! Нали се сещате ,че в Мароко ако не си почтен и не спазваш законите нищо няма да постигнеш не е като тук да си вреждаш ПОНС да получават милиони ей тъй

От Дорю — вторник, 13 септември 2011 г., 18:33.

Дорю@ Ами , той областният е възрастен човек,как да извърви 200 м пеша?:)А наясно ли сте кога, по кое време и при коя власт и по време на кой режим отиде в Мароко? За началния капитал ви говоря.Но ако го познавате – попитайте го, пък той щом е много почтен ще ви каже.Човек трябва да целува ръката, която го е хранила, а не да я хапе.Това също е почтено.

От Мария — вторник, 13 септември 2011 г., 21:33.

Айде Райчо, Байчо, Зайчо, и там другите редовни плювалници, давайте да се посмея!

От Костов — сряда, 14 септември 2011 г., 11:18.

Защо триете коментарите ми, не ви изнася нещоо???

От Костов до администратора на сайта — сряда, 14 септември 2011 г., 14:13.

Взехте парите, за да отразявате коментари за изборите и сега не Ви изнася, налииииии?????????

От Костов до администратора на сайта — сряда, 14 септември 2011 г., 14:15.

Уважаеми господин Костов дръжте се прилично.....без да си изпускате нервите, ако е нужно си вземете хапчето… пожелавам Ви усмихнат и лек ден!!!

От админка — сряда, 14 септември 2011 г., 14:26.

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009