Николай Нанков провери хода на мащабния проект за цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски“ в кв.Райково

петък, 23 февруари 2018 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провери хода на мащабния проект за цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски“ в кв.Райково. С него бяха кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов. Министър Нанков заяви, че срокът за изпълнението на проекта е 30 месеца, но според него ще бъде приключен предсрочно. „Хубаво е, че в Смолян се прави физкултурен салон. От тези 620 млн. лв., които отиват за инфраструктура в образованието, 10 % са за спортна инфраструктура – спортни площадки, басейни и други. Обикновено се говори за рехабилитация на стара инфраструктура. Малко са обектите като в Смолян, където се строят нови сгради. Адмирации за проекта, разработен от общината, защото ще се ползва от гражданите и от учениците на училището”, коментира строителният министър. Директорът на гимназията Мария Илиева отбеляза пред Нанков, че училището към което се прави новото спортно съоръжение е най-старото средно учебно заведение в Средните Родопи, което след две години ще чества своя 100-годишен юбилей.

С ученици от гимназията, Илиева подари на Нанков книга „История на Райковската гимназия“ на Никола Чернев, значка на училището и почетен знак с лика на Апостола. Тя подчерта, че строителството на спортното съоръжение е ценно не само за гимназията, но и за децата на Смолян. „Имаме добри спортисти в града, а местната власт подкрепя спорта и образованието, които са приоритет за развитието на Смолян“, допълни директорът на гимназията.

На 29 януари т.г. стартираха строителните дейности за изграждане на физкултурен салон в ППМГ „Васил Левски” в кв.Райково.

Смолянската фирма „Дюлгер” спечели обществената поръчка и извършва строителството. Щастлив съм да дам старт на един дълго чакан проект, който ще бъде за децата на Смолян. Да се обучават и спортуват в една приветлива и качествена среда. Това е и най-голямото признание за труда, който полагаме, защото децата на Смолян го заслужават, посочи кметът Мелемов.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009