Недялко Славов: „Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и решенията си!“

Недялко Славов: „Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и решенията си!“

Областният управител Недялко Славов откри и ръководи Първото тържествено заседание на Общински съвет-Смолян с пожелания за ползотворна работа, силен и успешен мандат. „Емоциите от предизборната кампания и изборния ден затихват. И колкото по-бързо забравим тези емоции, толкова по-добре!“, каза Славов.

„Със своя вот смолянчани посочиха своите избраници и ви повериха огромна отговорност, която своевременно е и чест и дълг за всеки един от вас. Категоричен е изборът на Николай Мелемов за трети управленски мандат и дава знак, че избирателите от общината одобряват посоката, в която се развива Смолян, оценяват по достойнство усилията, които се полагат за обновена инфраструктура, качествено образование и по-добри условия за живот. Но е факт, че днес хората са много по-информирани и много по-изискващи, затова е необходимо да се работи все повече, сетивата ти трябва да са ежедневно изострени, да чуваш какво ти казват твоите съграждани, какво изискват, за какво мечтаят. Добрият управник прави на първо място това, и ето защо аз ви призовавам да не прекъсвате връзката си с хората, които ви изпратиха тук! Работете с тях постоянно, така както го правихте по време на предизборната кампания, говорете с тях честно и откровено!“, Славов посъветва членовете на новоизбраното общинско ръководство да пренебрегнат тяснопартийните си пристрастия и да търсят възможните средства, за да откликнат на проблемите на хората. „Имайте принципно отношение към развитието на Смолян, към устойчивото развитие на общината! Защитавайте всеотдайно обществения интерес! Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и решенията си! Не търгувайте с интересите на смолянчани, не търгувайте с вашето собствено достойнство!“, допълни Областният управител.

„На първото заседание искам да споделя очакванията си, че имам надежда за качествен и стойностен дебат в Общински съвет, за доброто взаимодействие между Общински съвет, Кмет на общината и Общинска администрация. Призовавам ви да търсите допирните точки помежду си, да намирате консенсус дори и тогава, когато това изглежда трудно! Знайте, че дълбокото разделение тук, в тази зала, се пренася навън и допринася за разделение между хората! Считам това за излишно, дори и то временно да удовлетворява политическите ви интереси, но не е правилно в дългосрочен план! Призовавам, не допускайте дълбоко разделение отново! Работете публично и прозрачно, привличайте хората при взимане на важните решения! Нека те имат поглед върху всеки един етап от управленските процеси!“, Славов обърна внимание, че по този начин се гради, както доверие към местната власт, така и доверие към институциите. Той декларира подкрепата на държавата за всеки значим проект, както и протегнатата си ръка за всяка добра инициатива в полза на гражданите на община Смолян. Но акцентира, че съгласно законовите си правомощия като Областен управител, ще бъде и коректив, когато това се налага.

В заключение Областният управител отново поздрави всички за избора им и им пожела успешен и ползотворен мандат.

Новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва и подписаха клетвените си листове. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, в рамките на Първото тържествено заседания, се проведе и избор за председател на Общински съвет-Смолян. Чрез таен вот, под ръководството на тричленна временна комисия, с 16 действителни гласа „ЗА“ беше избрана Венера Аръчкова.

Вирни се горе