Лято в библиотеката в Златоград

Лято в библиотеката в Златоград

И през тази година ,ще продължат усилията на читалище „Просвета-1908” Златоград, библиотеката да се превръща в по привлекателно място за четене, информация, формиране на умения, срещи, забавления. През лятото библиотеката ще бъде едно от местата за провеждане на лятната работа на Център за подкрепа и личностно развитие и на Център за обществена подкрепа. Двете институции правят лятото на участниците пълноценно, забавно и интересно.

Най малките участници в Лятното училище ,организирано от Центърът за подкрепа за личностно развитие /ОДК/ – Златоград, проведоха своите първи занимания в читалищната библиотека. Децата бяха запознати с правилата и молбата на книгата ,библиотекарите прочетоха стихотворения от Дора Габе, Леда Милева, Асен Босев. С интерес разгледаха детските енциклопедии и книжки с приказки, рецитираха стихотворения , пяха песни .Два дни от седмицата участниците в Лятно училище 2017 ,което ще продължи през м.юни и юли ще провеждат своите занимания в библиотеката. В очакване на забавни и интересни часове сред книгите , децата ще научават и откриват автори, приказни герои и вълшебства, съобщи Зорка Хаджиева – гл. библиотекар.

При голям интерес премина и първата групова работа на творческа работилница „Мечтатели” , организирана от Център за обществена подкрепа Златоград. Децата изработиха слънца, и направиха пано „Слънце от ръчички” .Лятната работа на потребителите в работилницата е организирана от директора на ЦОП Роза Алчева и педагога Боряна Върбанова. Освен на открито сред природата , заниманията ще се провеждат 2 дена и в читалищната библиотека в продължение на два месеца. Подготвената програма от екипа на ЦОП, обещава на децата да имат интересни и разнообразни дейности през лятото. Библиотеката,както и досега ще съдейства те да бъдат забавни и иновативни ,да формират у децата различни умения.

Вирни се горе