Лятното кино в Смолян продължава и през септември

Лятното кино в Смолян продължава и през септември

Ще бъдат излъчени хитови турски филми, предоставени с любезното съдействие на турското посолство в София

Лятното кино, което се радва на изключителен интерес от страна на смолянчани, продължава с четири хитови турски филма, излъчени в Дните на турското кино в България тази година през месец юни . Съветникът по „Култура и туризъм” при посолството на република Турция в София Джемал Текканат, предостави на кмета Николай Мелемов авторските права за безплатно излъчване на филмите „Тополчице моя”, „Страшилището и сестра ми”, „Любовта обича съвпаденията” и „Баща ми и синът ми”. Те ще бъдат прожектирани последователно в дните от 1 септември /вторник / до 4 септември /петък/. Прожекциите ще бъдат отново на Стария център, Амфитеатъра, от 20.00 ч. Мелемов благодари за предоставените филми на Джемал Текканат. Двамата обсъдиха и съвместното сътрудничество в областта на културата и туризма. Дипломатът предложи община Смолян да се представи на Международното туристическо изложение EMITТ в Истанбул, като не заплаща такса площ. Както вече информирахме, инициативата за кино под звездите е на кмета Николай Мелемов. През месец август със съдействието на БНТ бяха излъчени български филми, а лятното кино се превърна в атракция за смолянчани и гости.

Предоставяме ви кратка презентация за филмите

  1. „Тополчице моя”

Шофьорът на камион Иляс и Ася се влюбват и женят. Когато нещата в работата му се объркват, Иляс изоставя Ася и новороденото им дете. Ася няма друг избор освен да се подслони при Джемшит, който среща на пътя. Джемшит ги взема под крилото си. В момента, в който Ася се подчинява на неизбежното, те се натъкват на Иляс. Сега тя ще трябва да направи избор между голямата си любов и Джемшит, който я е приел с отворени обятия в трудни времена.

  1. „Страшилището и сестра ми”

През 1982 г. група местни музиканти в Адъяман се бори за припечелването на хляба си поради полицейския час, въведен през тези години. Решението, което те намират, за да припечелват хляба си, води до ареста на всички им. Когато командващият военното положение в областта иска да ги превърне в модерен оркестър, започват да се случват някои изненадващи събития.

  1. „Любовта обича съвпаденията”

Стигайки до настоящето им с ретроспекции, „Любовта обича съвпадения” разказва любовната история на Йозгюр и Дениз, чиито пътища се пресичат в Анкара, започвайки от раждането им, по време на детството и юношеството им, и те се срещат в Истанбул през 2010 г. и се влюбват, въпреки че пътят им е изпълнен с пречки.

„Баща ми и синът ми”

Садък, който се е скарал с баща си по политически причини преди 12 септември 1980 г., трябва да се върне в семейния си дом със своя син – Дениз, след като е бил освободен от затвора. Семейството трябва да се събере и обедини заради Дениз и Садък, който е смъртно болен поради мъченията и условията при задържането, на което е бил подложен.

Вирни се горе