Компютърна грамотност за всички възрасти в Златоград

сряда, 26 юни 2013 г.

Завърши третият поред курс „Компютърна грамотност за всички възрасти”, организиран от библиотеката на ОНЧ”Просвета-1908” в Златоград,съобщи Зорка Хаджиева.

В продължение на 8 дни ,хора над 50 г. се обучаваха да пишат документи ,да търсят информация в Интернет, регистрираха поща и Skype,ползваха глобалното пространство за комуникация и споделяне, и общуване в социалните мрежи. Благодарение на програма Глоб@лни библиотеки България, която предоставя безплатен достъп до компютри и интернет в 960 библиотеки в 910 населени места в България , станаха възможни тези обучения .Цялостното действие на Програмата освен, че съдейства в библиотеките да влезе модерна техника ,обучи библиотекарите в различни направления ,увеличи потребителите ,привлече младежите ,по малките и хората които никога не бяха влизали в библиотека. Но най-ценното е ,че разгърна творчески потенциал у хората, които работят с книгата, генерира нови идеи и създаде условия да тяхната реализация.

Курсистите бяха обучени от Пламен Чингаров- председател на читалището и обучител по Програма Глобални библиотеки н направление Информационни и комуникационни технологии. Заедно с него и библиотекарите, участниците в курса, откриваха един нов свят на високите технологии и на възможностите на човешкия интелект.

Обучението затвърди идеята ,че посоката , в която работят библиотеките за достъп на всички хора до информация е правилна и тя е институцията ,която трябва да продължи да се утвърждава като Съвременен информационен център.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009