Кметът на Неделино нареди да се предприемат мерки за очакваните значителни валежи

Кметът на Неделино нареди да се предприемат мерки за очакваните значителни валежи

По повод постъпило предупреждение в община Неделино от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН, общината уведоми за очаквани опасни метеорологични явления на 24.10 и 25.10.2017 г.

Под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт през следващото денонощие се очакват силни валежи от дъжд, придружени със силен вятър.

На 25.10.2017 година валежите ще продължат, като отново има опасност от значителни количества. Привечер валежите ще отслабнат. Температурите ще се понижат, като максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Кметът на община Неделино г-н Боян Кехайов нареди да се предприемат допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при очакваните значителни валежи, да се създаде необходимата организация за наблюдение на водните нива на речните корита и състоянието на пътищата на територията на община Неделино.

При възникване на критична ситуация сигнализирайте на телефон 112, както и на телефон 03072/9234 – дежурен в сградата на Общинска администрация – гр.Неделино, съобщиха оттам.

Вирни се горе