Кметът на Мадан обсъди на среща възможностите за развитие на IT-сектора в общината

Кметът на Мадан обсъди на среща възможностите за развитие на IT-сектора в общината

За всеки кмет няма по-голям успех и радост от това да съумява да запази най-голямата ценност и богатство на общината – нейните жители, нейните млади хора, които през последните години развиват потенциала си в други градове и държави. Това написа в социалната мрежа днес кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

"Днес, инициирах изключително важна среща, с която правим и първата важна крачка, касаеща развитието на IT-сектора в Мадан и младите хора, насочили се към тази сфера. В срещата участие взеха един от собствениците на успешна IT-компания и няколко от младите специалисти в областта на информационните технологии, родом от Мадан и Рудозем.

Основната тема на разговор бе обсъждането на възможностите за развитие на IT-сектора в Мадан и модела на работа, които да привличат и задържат младите хора в родния им град, създавайки работни места в този бранш. Тази среща при всички случаи беше много нужна и надявам се полезна. IT- секторът е най-бързо развиващият се и в огромната си част, хората които работят в него са млади, интелигентни и образовани. А тук в Мадан ние имаме достатъчно такива и ще търсим възможности за развитие в тази посока. Благодарен съм и на собствениците на фирмата, които след София и Пловдив избраха, но не случайно Мадан за разширяване на дейността си.

И по време на срещата уверих присъстващите, че това, което зависи от мен и Общината, като материално-техническа инфраструктура, база и всичко, което е необходимо, за да стартира начинанието, могат да разчитат на абсолютно съдействие", посочи кметът на родопската община.

Вирни се горе