Кметът на Мадан награди световния шампион Мустафа Юсеинов

Кметът на Мадан награди световния шампион Мустафа Юсеинов

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов награди световния шампион Мустафа Юсеинов. Припомняме ви , че маданчанинът зае първо място в хвърлянето на копие на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания, което се проведе през месец октомври т.г. в катарската столица Доха. Той постигна страхотния резултат с опит от 32,01 м, поставяйки рекорд на планетарните шампионати.

На специалната среща днес, организирана в Администрацията градоначалникът поздрави носителят на световната титла. Шампионът получи чек на стойност 2000 лв. плакет на община Мадан и поздравителен адрес. Още с встъпването си във втория мандат кмет на общината, по време на тържествената сесия на ОбС, Молайсенов лично даде предложението да бъде отпусната паричната премия на достойно заслужилият спортист.

„Всяка награда би била малка за човек като теб, защото победите ти, показват какво е да имаш хъс, амбиция и висок спортен дух, да побеждаваш и винаги да си на върха.”, с тези думи Молайсенов се обърна към шампиона. Надявам се борбеният ти и непобедим дух да продължи да бъде пример за подрастващото поколение спортисти в нашата община. Бъди още дълги години жив и здрав и помни – Мадан те обича!”, допълни кмета.

На свой ред известният като „ Великанът от Мадан” отправи своите благодарности към кмета и екипа му за вниманието и за възможностите , които се създават за развитието на спорта на местна почва. „Аз тренирам и обикалям цяла България и категорично заявявам, че като новопостроения спортен комплекс, какъвто се направи тук в Мадан е несравним. Няколко пъти вече съм разглеждал залата и е просто уникална без никакви забележки. От тук насетне апелирам към всички, които ще я посещаваме, че трябва и много да я пазим!”

Вирни се горе