Кметът и новите общински съветници на Смолян встъпиха в длъжност/СНИМКИ/

петък, 08 ноември 2019 г.

Кметът на Смолян Николай Мелемов, 29 общински съветници и кметове на кметства положиха днес клетва и официално встъпиха в длъжност на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината. Церемонията откри областният управител Недялко Славов. Той им пожела здраве, много сили и ползотворна работа за един силен и успешен мандат.

„Емоциите от предизборната кампания и изборния ден затихват и колкото по-бързо ги забравим, толкова по-добре. Смолянчани посочиха своите избраници и им повериха огромна отговорност, която е чест и дълг за всеки от вас. Категоричен е изборът на кмета на Смолян Николай Мелемов за трети мандат. Това е знак, че избирателите одобряват посоката, в която върви общината и оценяват усилията за обновяване на инфраструктурата, качеството на образованието и всички останали дейности“, посочи Славов. Той подчерта, че хората сега са по-информирани и по-изискващи и затова е необходимо да се работи още. Славов изрази надежда, че в Общинския съвет ще има качествен и стойностен дебат и призова съветниците да имат добро взаимодействие, да търсят допирни точки и консенсус колкото и да е трудно понякога това.

След неговото слово кметът Мелемов, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва, а символичната огърлица на властта за трети път получи Николай Мелемов, за когото са гласували 9 133 жители на общината.

„Благодаря отново на всички, които ми гласувахте доверие за трети мандат. За мен това е една огромна отговорност. Не случайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г., когато положих първата си клетва, защото доверието трябва всеки ден да се защитава. И заявявам пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет отново ще бъдат отворени за вас. В Общинския съвет ще предлагам решения, които са в интерес на гражданите, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки един от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян. Резултатите от изборите показаха, че сме на правилен път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно ще направим така, че Смолян да е по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим един красив и подреден град, добро място за живеене и където всички заедно ще имаме една единствена цел – да обичаме Родината и нашия град“, посочи в словото си кметът Николай Мелемов.

Славов му подари икона на Архангел Михаил, чийто ден Православната църква отбелязва днес.

Архиерейският наместник архимандрит Висарион в съслужение със свещеници от Смолян отслужи водосвет за здраве и благоденствие на местната власт и на жителите на община Смолян.

Новият състав на Общински съвет – Смолян е:

ПП ГЕРБ – Ангел Безергянов, Божидар Шуманов, Венера Аръчкова, Денислав Костов, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Петър Мирчев, Петър Янев, Стоян Иванов, Тодор Митов и Софка Иванова, която влиза на мястото на Марин Захариев, който се отказа.

МК НОВОТО ВРЕМЕ – Кирил Асенов, Валентин Кюлхански, Илия Томов, Коста Начев, Минчо Симов, Сийка Йочева и Филип Топов.

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ – Стефан Сабрутев, Димитър Кръстанов, Иван Гавазов, Виолета Бояджиева, Иван Френкев и Рабие Кьосева.

ДПС – Салих Аршински, Милен Журналов и Вижданка Младенова.

ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ – Костадин Василев и Димитър Ангелов .

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009