Интензивни валежи, гръмотевици, на места градушки ни очакват днес

  Интензивни валежи, гръмотевици, на места градушки ни очакват днес

Оранжев код за обилни валежи с гръмотевици е в сила за 9 области от страната, съобщи Агенция “Фокус”. Той е в сила за областите – Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик.

В тези райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност и силни пориви на вятъра, на места ще има и градушки. Очакваните количества на валежите са около 30-50 л/кв.м, в планинските райони и повече.

Жълт код за същите явления е обявен в 4 области – Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян.

В тези области ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност, има условия за градушки. Очакваните количества на валежите са около 20-35 л/кв.м.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода е от 22-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Най-голямо количество валежи вчера бе отчетено във Видин – 39 л/кв.м.

Свлачище затвори едната лента по пътя Девин – Михалково. Мястото се наблюдава от полицията, защото свлачището продължава да е активно. Очаква се днес да започне разчистването му.

Вирни се горе