ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА УЛИЦА “ОСТРИЦА”

сряда, 09 октомври 2019 г.

Във връзка с извършващите се строително-ремонтни дейности по улица „Острица“ в град Смолян бих желала да информирам живущите, че обектът се изпълнява в рамките на договор за инженеринг. В същия са включени общо девет улици – ул. „Острица“, ул. „Георги С. Раковски“, ул. „Васил Априлов“, ул. „Поп Нико“, ул. „Зора“, ул. „Искра“, ул. „24 май“, ул. „Деспот Слав“ и ул. „Станевска“.

Срокът за изпълнение на договора за деветте улици е общо 320 дни.

Работата по ул. „Острица“ е започнала въз основа на изготвени проекти и издадено строително разрешение. Нуждата от ремонт е безспорна и нужна от години.

Ремонтът по ул. „Острица“ е започнал от тротоарите, където минава основната подземна инфраструктура. Технологично рехабилитацията на всяка улица започва от тротоарите. Към момента се работи по единия тротоар, като организацията предвижда след неговото завършване да се започне работа по другия тротоар включващо ограничаване на пътното платно с бордюри, изпълнение на отводняване и накрая преминаване към асфалтиране.

Участниците в строителството на място организират работата спрямо терена, габарита на улицата и последователните строителни процеси. Улица „Острица“ е тясна и въпреки че е затворена, по нея вечер паркират коли, които създават допълнителни пречки за работа.

Моля всички граждани да проявят търпение, да съдействат и спазват ограниченията за паркиране и преминаване. Напомням, че винаги, когато се извършват ремонтни дейности за живущите се създава известно неудобство, за което всички трябва да проявим разбиране.

В Община Смолян провеждаме срещи с участниците в строителния процес, контролираме работата на терен и имаме уверението на надзора и изпълнителя, че улица „Острица“ ще бъде завършена преди зимния сезон.

С уважение,

инж. МАРИАНА АЛЕКСАНДРОВА ЦЕКОВА

вр.и.д. КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

избрана с Решение №1249/19.09.2019г. на ОбС-Смолян

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009