Фабрика за текстилни изделия дари средства за ремонт на Детско отделение в МБАЛ-Девин

Фабрика за текстилни изделия дари средства за ремонт на Детско отделение в МБАЛ-Девин

Фабрика за текстилни изделия „Нитекс-96“ АД в град Доспат с управител Сергей Чаушев, дари на община Девин паричната сума от 10 хиляди лева за ремонт на Детско отделение при МБАЛ Девин.

Припомняме, че по- рано тази година, Ръководството на община Девин проведе среща с лица от бизнес средите, лекари и граждани, за да ги запознае със състоянието, в което се намира Детско отделение. На срещата стана ясно, че средствата, с които разполага общината са недостатъчни, затова и необходимостта от набиране на още средства е жизненоважна, за да бъде извършен цялостен ремонт. Децата биват настанявани в други отделения- Неврологично и пр., което парализира оказването на адекватна и навременна медицинска помощ за болните. Детско отделение е затворено повече от 8 години и е време да заработи. Община Девин разполага със 100 хиляди лева, които дават възможност за частичен ремонт на отделението, което ще улесни работата на медицинските служители за правилно преразпределение на пациентите, тъй като към сегашния момент това капсулова капацитетът й, което затруднява и лекари, и пациенти. Ръководството на общината създaде кампания по набиране на средства, които ще спомогнат за набавянето на необходимата сума, която позволява извършването на цялостния ремонт на Детско отделение, за да може то да бъде отворено изцяло.

Кметът на община Девин Здравко Иванов изказва огромните си благодарности към управителя на „Нитекс-96“ АД за оказаното милосърдие: „ Вие давате възможност на всяко едно дете, живеещо на територията на три общини, да бъде лекувано адекватно, да се полагат максимално най- добри грижи за него и да бъде всячески обгрижвано.

Тази Ваша човешка постъпка е достойна за уважение и дълбоко признание, защото малцина са хората с големи и истински сърца.“- допълни г-н Иванов, като пожела на целия екип много здраве и успехи в работните среди.

Вирни се горе