До 22 юли се ограничава движението по пътя между к. к. Пампорово и Соколовци, по повод събора „Рожен 2019“

До 22 юли се ограничава движението по пътя между к. к. Пампорово и Соколовци, по повод събора „Рожен 2019“

Във връзка с провеждането на традиционния събор „Рожен 2019“ от 6 ч. на 19 юли /петък/ до 6 ч. на 22 юли /понеделник/ ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства по път ІІ-86 – от отклонението за к. к. Пампорово до село Соколовци.

Алтернативният маршрут за движение на транзитния трафик е Проглед – к. к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно,

За периода от 17-ти до 20-ти юли т. г. отпада забраната за движение на МПС над 3,5 т по път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Очаква се движението по път II-86 Пловдив – Смолян да бъде натоварено и поради това на шофьорите на товарни автомобили се препоръчва да използват обходни маршрути: Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к. к. Пампорово – Смолян и обратно; Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

АПИ призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки пътна сигнализация и указанията на контролните органи.

Във връзка с провеждането на традиционния събор „Рожен“, на територията на събора е забранено спирането и паркирането на моторно-превозни средства в лентите за движение от двете страни на пътното платно, съобщиха от Областната дирекция на МВР Смолян.

Паркирането да се извършва само в определените за това места! При извършено нарушение автомобилите ще бъдат репатрирани, а на нарушителите ще бъдат налагани административни санкции. От ОД МВР Смолян препоръчват гражданите стриктно да спазват указанията на служителите на реда, които ще ги насочват към местата за паркиране!

Вирни се горе