Днес започват работа първите младежи от инициативата "Мисия Смолян"

Днес започват работа първите младежи от инициативата "Мисия Смолян"

Днес започнаха работа първата смяна младежи от „Мисия Смолян”. Ръководител на групите е Божидар Панайотов, който е и президент на учебна компания “Джуниър Криейшън” при ПГИ „Карл Маркс”.

Идеята тази година е, че младежи ще управляват младежи, обяви секретарят на общината Замфир Копчев. Представители на общината и фирма „Титан Клинър” също ще наблюдават работата и ще упражняват контрол.

Групите във всеки квартал на града ще имат отговорник. Инициативата се реализира на територията на цялата община, което означава, че кметовете и кметските наместници също ще отговарят за възлагането на задачи и отчитането, посочи още Копчев.

Секретарят на общината призова младежите да спазват всички правила от инструктажа, за да няма неприятни случаи на улиците и да работят качествено, за да има мисията положителен отглас сред обществеността. Още днес ще бъдете снабдени с фланелки, шапки и ръкавици, а работните инструменти ще бъдат предоставени в понеделник, добави още Замфир Копчев.

Той припомни, че тази година инициативата „Мисия Смолян” се реализира от фирма „Титан Клинър”. Фирмата е готова на всякакви инициативи и новаторство, за да изглежда градът по-добре, посочи секретарят на общината и добави, че се очаква изключително успешна реализация на цялата програма.

Изключително сме доволни, че тази година имахме възможност да работим съвместно с община Смолян по този и други проекти, каза представителят на младежите Божидар Панайотов. Присърце приехме задачата да сформираме екип, който да отговаря за тази младежка инициатива и сме щастливи, че ни се гласува доверие да направим нещата така, както ги разбираме, каза още той.

Общо 510 са младежите, записани за участие в „Мисия Смолян”, съобщи гл. експерт “Образование” Ангел Добриков. Те ще работят на територията на общината в три смени от 16 до 24 август. 162-ма ще се трудят в 22 кметства, а останалите 347 в рамките на града. Всеки участник ще работи 10 дни и ще получава възнаграждение от 10 лв. на ден. Първата смяна е от 16 до 27 юли, втората – от 30 юли до 10 август и третата – от 13 до 24 август. Работното време ще е шест часа с половин час почивка.

Вирни се горе