Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова за поредна година бе гост на празника на фасула в родопското село Смилян

събота, 28 ноември 2015 г.

Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова за поредна година бе гост на празника на фасула в смолянското село Смилян. По традиция събитието се провежда всяка последна събота на месец ноември и се утвърди като едно от знаковите туристичести събития в Смолянския регион. Организаторите община Смолян , кметство Смилян и читалище „Проф. д-р Асен Златаров” с помощта на много спонсори бяха подготвили разнообразна програма. За тринадесета поредна година събитието привлича ежегодно хиляди посетители, гости и туристи от страната и чужбина. Деликатесният сорт фасул се е превърнал в основен поминък за района. В програмата на празника бяха включени конкурси за производител на годината, за кулинарни изделия и за пано от бобени зърна.

Дариткова разгледа експонатите изложени в местното читалище, щандовете на производителите и поздрави хората с празника. „В този различен свят трябва да ни събира добрата българска традиция, за да вървим напред. Празникът на Смилянския фасул е символ за това. Радвам се, че има много млади таланти, които ни показаха своето творчество. Поздравявам и новият кмет от ГЕРБ г-н Чавдар Червенков, който за кратко време успя да се впише в организацията и подготовката на това важно за Смилян събитие. Честит празник, да сте живи и здрави и винаги да ни събира запазената марка на смилянския фасул, която е марка на Родопите“, пожела в словото си при откриването на събитието народният представител. Местните таланти от самодейните групи при читалище „Проф. д-р Асен Златаров” се погрижиха за доброто настроение на публиката с музикално-хумористична програма.

Гости на празника бяха още председателят на ОбС Славка Каменова, зам.-кметът на община Смолян Мариана Цекова и организационният секретар на общинската партийна структура на ГЕРБ Денислав Костов.

Източник: Пресцентър ГЕРБ-Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009