Данъчни лектори се срещнаха с ученици от ГПЧЕ „Иван Вазов“, за да разяснят данъците и осигуровките

понеделник, 17 октомври 2016 г.

Днес лекторите от НАП Смолян проведоха първия данъчен урок с ученици от ГПЧЕ „Иван Вазов“ през новата 2016 г. – 2017 г. Представени бяха основните акценти в образователната кампания и важни въпроси, касаещи бъдещите данъкоплатци. Уроците са част от съвместния проект на приходната агенция и МОН, наречена „Влез в час с данъците”. Данъчните часове ще продължат и в училищата СУ„Св. Св. Кирил и Методий“ в град, СУ „Христо Ботев“ и ПГЕ „С. А. Попов“ от гр. Девин.

Феновете на кампанията във Фейсбук вече са над 16 000 (www.facebook/vlezvchas). Най-голям е броят на почитателите й от Видин, Пловдив и столицата.

В данъчните часове най-интересни за младите са примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията, за да се справи със „сивата икономика”. Ролята на министър на финансите се оказва предизвикателство за учениците, но те с радост влизат в нея и успешно разпределят бюджета на държавата по сфери.

Над 300 ученика тестват знанията си след онлайн курсовете по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg, които са основен акцент на кампанията през тази учебна година. Всеки ученик, който се е включил в играта може да се състезава за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Последният победител от „Play за награда“ е Панайот Събев от София. Любител на адреналина и високите скорости, 18-годишният участник спечели нова водоустойчива камера за екстремни спортове. Панайот е ученик в Професионална гимназия по електротехника и автоматика и участва в образователната игра от самото й начало с 225 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009