Бизнесменът Кирил Асенов подаде оставка, напуска Общинския съвет на Смолян

петък, 23 февруари 2018 г.

Общинският съветник от КРОС Кирил Асенов депозира днес в Общинската избирателна комисия – Смолян молба да му бъдат прекратени предсрочно пълномощията на общински съветник. Решението му е лично и съобразно изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, влязли в сила от 19.01.2018г.

Съгласно чл. 34, ал.5, т. 3 от закона “Общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

Кирил Асенов е акционер в „Спортно-туристически център Перелик“ АД, което го поставя в несъвместимост с длъжността на общински съветник. „Съзнавайки своята отговорност към избирателите, искам да продължа да работя за развитието на града, а „Перелик“ е единствената структура, която може да помогне за развитието на града, да го извади от летаргия и да го съживи. Вярвам в каузата на КРОС – граждани, които не са политически обвързани да се борят за развитието на града.“, допълни той.

Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет след излизането на Кирил Асенов от ОБС.

„Излизането на Асенов от КРОС не би променило нашата последователна политика по никакъв начин – да бъдем прозрачни и да се работим за по-добър живот на гражданите на Смолян и региона“, заявиха от местната коалиция.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009