171 деца участваха в лятната групова работа по интереси към ЦОП – Девин

171 деца участваха в лятната групова работа по интереси към ЦОП – Девин

Центърът за обществена подкрепа „Слънчо” – Девин стартира своята дейност от месец април 2011г. в рамките на проект „Регионален подход в реформата в обществената грижа за деца в област „Смолян”, финансиран от фондация „ОУК” – Женева и „Международна социална служба- Швейцария”.

В периода януари 2012г.-април 2013г., ЦОП продължава своята дейност като общинска, а от месец май 2013г. е делегирана от държавата дейност с капацитет 20 места. Независимо от това към момента средно месечно потребителите са 40 на брой. Освен с индивидуални потребители в ЦОП се работи и групова социална работа, както през учебната година, така и през лятната ваканция. През тази година са заявили участие към лятната групова работа 171 деца. Те са посещавали групите по интереси: „Знание, здраве и веселие”, „Аз уча английски език” и „Йога за деца”. За провеждането им са назначени допълнителни специалисти.

В края на лятната работа, по желание на децата беше проведен спортен полуден, в който се включиха и някои от родителите. С поход до стадиона в град Девин, съпроводен от песните на децата беше дадено началото на спортния ден, в който децата играха различни спортни и забавни игри.

Лятната работа приключи с празничен карнавал с участието на децата. Всички бяха облечени в различни карнавални костюми, носеха маски, собственоръчно изработени по време на заниманията в Центъра. Децата участваха в състезателни и забавни игри, танцуваха, пяха и се веселиха. Изненада за децата предизвикаха двете големи торти, които изобразяваха емблемата на Центъра-Слънчо и надписа „Незабравимо лято”. Наташа Василева- директор на Центъра за обществена подкрепа ”Слънчо”-гр. Девин сподели: „Груповата работа с децата играе голяма роля в тяхното развитие. Чрез извършване на обща и в същото време приятна дейност, те имат възможност да намерят един нов социален кръг, където да се чувстват полезни, а и същевременно да повишат своите знания и умения. Благодарение на работата в групи по интереси, децата научиха много неща, веселиха се и усвоиха различни техники, които биха им били полезни в бъдещия житейски път.”

Вирни се горе