Заради обилния снеговалеж: Закъсали коли, паднали дървета, наводнения и бедстващи хора

Заради обилния снеговалеж: Закъсали коли, паднали дървета, наводнения и бедстващи хора

Обилния снеговалеж затрудни екипите на пожарната. Няколко сигнала за закъсали автомобили, наводнения и бедстващи хора са подадени през последните два дни. С помощта на моторна лебедка от екип на РСПБЗН – Пампорово лек автомобил “Ситроен Берлинго”, собственост на 25-годишен мъж е изтеглен в к.к. Пампорово. Товарен автомобил “ДАФ”, собственост на гоцеделчевска фирма, който се е завъртял на пътя и затворя двете ленти на пътното платно, на 4-5 км от Доспат, местността “Изгорял кантон”, посока гр. Сърница е изтеглен с помощта на служители на Полицейски участък-Доспат. Лек автомобил затвори пътя и в двете посоки по главен път Проглед-Пампорово. Екип на РСПБЗН-Пампорово изтеглил автомобил “Мерцедес С 220”, собственост на 25-годишна жена.

Вчера в 14.28 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за наводнение на избено помещение в жилищен блок в Смолян, ЖК „Петровица”. Отводняването е извършено от екип на група “Спасителна дейност” при ОУПБЗН-Смолян.

Отстранено бе и паднало дърво на пътното платно по главен път Смолян – с. Стойките.

Тази нощ пък в 00.40 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за оказване на помощ на бедстващ човек – 63-годишен мъж от с. Виево, в района на с. Момчиловци, местността “Картала”. Мъжът тръгнал от с. Забърдо, сутринта около 08.00 ч. с магарето си към с. Виево. Обилният снеговалеж и образувалите се преспи го блокирали в района на с. Момчиловци – до овчарници и бивше картофохранилище. Екип на група “Спасителна дейност” при ОУПБЗН – Смолян спасил премръзналия човек и го транспортирал до дома му в с. Виево, обясняват още от полицията.

Вирни се горе