Взеха мерки за безпроблемно провеждане на матурите и баловете на абитуриентите

Взеха мерки за безпроблемно провеждане на матурите и баловете на абитуриентите

Мерките за осигуряване на нормалното протичане на държавните зрелостни изпити и националното външното оценяване, както и за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движение по време на предстоящите абитуриентски балове бяха обсъдени днес на среща между ръководството на ОД МВР – Смолян, представители на ОУ ПБЗН – Смолян, началника на РИО на МОМН – Смолян и директорите на средните общообразователни училища и професионални гимназии в област Смолян.

Целта на срещата бе ръководителите на учебните заведения да се запознаят с предприетите от страна на полицията и пожарната мерки за обезпечаване на спокойното протичане на предстоящите матури и абитуриентски балове и да споделят своите притеснения и проблеми в тази насока, съобщиха от полицията.

Непосредствено преди провеждането на държавните зрелостни изпити полицейски служители, съвместно с училищните ръководства, ще извършат проверки на учебните заведения и районите около тях, като в срещите с училищния персонал ще се акцентира върху организацията на пропускателния режим в сградите на училищата за недопускане на външни лица, в заостряне на вниманието по отношение на съмнителни лица, МПС и изоставени багажи в прилежащите райони. С цел осигуряване на добър обществен ред, безопасност на движението и предотвратяване на инциденти, в деня на провеждане на матурите и националното външно оценяване в районите около учебните заведения ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

На срещата бяха обсъдени и мерките, които трябва да предприемат училищните ръководства за осигуряване на пожарна безопасност в учебните заведения. Уточнени бяха и мерките за охрана на мероприятията, свързани с изпращането на абитуриентите и празненствата по повод завършването на средното образование, както и местата за празнуване, съпровождането на колоните с автомобили, превозващи абитуриенти, дните и часовете на отпътуване на абитуриентските екскурзии, обясниха от полицията.

Вирни се горе