Войводи превземат пистите на Пампорово! Патриотичен дух завладява курорта

 Войводи превземат пистите на Пампорово! Патриотичен дух завладява курорта

Предстои епично ски и сноуборд спускане в народни носии

И тази година националният празник 3 март ще бъде отбелязан подобаващо в Пампорово. Десетки ентусиасти ще се преобразят с народни носии и ще развеят български знамена по пистите. Предстои епично ски и сноуборд спускане в народни носии от връх Снежанка в Пампорово.

Ето и какво пишат организаторите на събитието:

„По случай годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор отново ще съберем традиция и иновация в едно от най-колоритните съвременни събития в сърцето на Родопите.

През 2018 година се навършват 140 години от Освобождението на България. Поводът е голям и си заслужава да отбележим годишнината по впечатляващ начин. Надявам се тази година всички да греете по белите писти, облечени в пъстри народни премени! Нека за най-големия ни национален празник отдадем почит към родната традиция и най-вече – да отбележим повода заедно, с благодарност и радост в сърцата!

Нали не сте забравили усмивките, гайдите, позитивната енергия и епичното спускане от миналата година? Който е присъствал на предишното събитие, знае колко силно, зареждащо и сплотяващо беше чувството да се пуснем заедно по родопските склонове, преоблечени в традиционни носии и под съпровода на гайди.

Тази година в 11:30 часа на 3 март отново ще се спуснем заедно с голямото знаме от кулата Снежанка на Пампорово. Празничното ски шествие ще премине по писта №6 и ще завърши на Плаца на Студенец 2, където точно в 12 часа ще изслушаме Националния химн на България и ще извием огромно хоро!”

Вирни се горе