„Влез в час с данъците 2“ продължава в училище

„Влез в час с данъците 2“ продължава в училище

13 учебни часа са проведени след старта на кампанията „Влез в час с данъците 2“ в Смолян . Ученици от 10, 11 и 12 –ти клас на ПМГ „Васил Левски“, ПГИ „Карл Маркс“ и СОУ „Отец Паисий“ в областния град получиха знания за данъци и осигуровки. Предизвикателство за тях беше да открият сред купчина касови бележки, коя от тях е фалшивата, а интерес предизвика как могат да се включат в играта на НАП „Парола касова бележка“ и да спечелят награди.

Играта е част от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“, в рамките на които експерти от Агенцията посещават училища в цялата страна и запознават младите с необходимостта от плащане на данъци и осигуровки. В състезателния формат, който е достъпен във Facebook могат да участват всички ученици с не ограничен брой касови бележки, без значение от стойността на покупката. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите.

От началото на играта до момента са регистрирани касови бележки за над 2 млн. лева от 1 750 участници от цялата страна, от тях 30 ученика са от град Смолян. Те са регистрирали касови бележки за над 51 хил. лв.

На 1 април ще бъде изтеглен победителят за месец март, който ще спечели фотоапарат, а голямата награда PlayStation, ще бъде връчена в последния етап на играта през месец май.

Вирни се горе