ВКС потвърди решение на Златоградския съд относно родителски права върху малолетна

ВКС потвърди решение на Златоградския съд относно родителски права върху малолетна

С определение от 1 октомври 2013 г. по дело № 3727/2013 г. Върховният касационен съд не допусна касационно обжалване на решението на Окръжен съд – Смолян по жалбата на Севдалин Чандъров относно вината за разтрогване на брака и упражняването на родителски права спрямо малолетното дете Ж. Ч.

Определението на Върховния касационен съд е окончателно, с което решението на Златоградския районен съд влиза в законна сила, съобщи говорителят на Окръжен съд Гергана Фисинска.

Припомняме, че бащата Севдалин Чандъров сам отглежда дъщеря си четири години. Един ден изненадващо обаче с писмо по пощата майката претендира за родителските права над детето. Севдалин Чандъров бе готов да обяви безсрочна гладна стачка, за да запази правото си да вижда и се грижи за малката Жасмина.

Шестгодишната Жасмина почти не познава майка си, която от 4 години работи в Испания. За нея изцяло се грижи баща й – Севдалин.

Семейната история на българина Севдалин Чандъров и румънката Адриана-Вероника Петку започва преди 8 години в Испания. Там и двамата са на гурбет. Влюбват се и заживяват заедно. Година и половина по-късно Севдалин се връща в родното Неделино. Не след дълго Адриана-Вероника решава да го последва и двамата се венчават в България.

Вирни се горе