Василена Паричкова е единствената ученичка от област Смолян, с почетно отличие “Национална диплома”

четвъртък, 30 юли 2020 г.

На специална онлайн церемония, днес бяха връчени почетни отличия “Национална диплома” на особено изявени зрелостници от цялата страна. На празничното събитие на 30.07.2020г в РУО Смолян, отличие беше връчено на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян. Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната. Василена се дипломира през учебната 2019/2020г и е лауреат на националната диплома за отличен успех 6.00 през целия период на обучение в гимназията, включително и на ДЗИ.

Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището. Луксозно издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал, получи за постиженията си като подарък от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Онлайн връзка събра всички лауреати на отличието в 28 области на страната, които бяха представени и поздравени от зам.-министър инж. Таня Михайлова, която подчерта, че церемонията е необичайна, но труда и усилията на всички отличници, получили престижната диплома, заслужават признание и благодарност, както и на техните родители, и учители. „Амбицията, формирана в училище, ще ви помогне да се развивате. Вие сте млади, умни и добри млади хора. Запазете критичното си мислене към заобикалящата ни действителност. Тържеството на знанието всеки носи в душата си, вашето тържество е на духа! Никой до успеха не стига сам, поздравявам вашите учители, те се гордеят с постиженията ви! Адмирации, учители!", каза зам.-министър Михайлова. В онлайн платформата за тържественото връчване на националните дипломи се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който поздрави отличниците, преподавателите и семействата на зрелостниците, отличени за постиженията си.

„Беше трудно за цялата образователна система, за вас 12-класниците беше особено трудно, защото ви предстоеше завършване и кандидатстване. Справихте се блестящо!“, каза министър Вълчев. Той виртуално се запозна с лауреатите на отличието „Национална диплома“ и приветства зрелостниците, които вече са приети в най-престижните български и европейски университети, като всички заявиха желание след дипломирането си, да се върнат в България и да работят за развитието на родината си.

Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати. Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева. Тя благодари на родителите за възпитанието и подкрепата, за да бъде днес Василена гордост не само за семейството си, но и за училището и образователната система в област Смолян.

„Сигурна съм, че това няма да е последния успех на Василена!“, заяви г-жа Семерджиева. „Горди сме, че си наша ученичка, в документа ти са само шестици, зад тях стоят много труд, дисциплина и много усилия. Ти не си просто зубър с отлични оценки, ти си широко скроен човек, обичаш природата, занимаваш се със спорт, планинарство, фотография, а твоите снимки като член на фото клуб „Орфей“ и „Аз фотографът“ още дълго ще красят коридорите на родното училище!“, каза в поздравлението си директорът на ППМГ “Васил Левски“ Мария Илиева. „За нас беше шанс да бъдем твои учители! Ти си едно огромно сърце, пълно с доброта. Петте години с теб и класа ти бяха неповторимо преживяване, удоволствие- с много труд, но без умора!“, каза класният ръководител Венета Тончева.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009