Тодор Деянов е новият шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив

 Тодор Деянов е новият шеф на Апелативна прокуратура – Пловдив

Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов беше избран за апелативен прокурор на Пловдив. Той беше единствен кандидат, а Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го подкрепи единодушно.

Постът се освободи в началото на годината, когато Иван Даскалов изненадващо подаде оставка година и половина преди да изтече мандатът му като апелативен прокурор на Пловдив. Той се отказа само от началническото място, но остана редови обвинител.

„Първата причина да го подкрепя е, че беше много откровен, което не е типично представяне. Много добре познава проблемите и откровено споделя вижданията си. Хареса ми как са структурирани идеите в концепцията му“, каза главният прокурор Иван Гешев. "Деянов е външен човек за апелативната прокуратура. Може би това ще промени тази рутина, която усещам в работата на АП-Пловдив и на някои окръжни и районни прокуратури. На местно ниво се изграждат трайни отношения, всеки познава всеки, това е нормално. Време е и е полезно и ще е освежаващо на поста да е човек, който не е част от самия град“, заяви главният прокурор.

„Борил съм се и с други кандидати, борил съм се и сам със себе си“, посочи той и добави, че решението му да се кандидатира за апелативен прокурор на Пловдив е смело и дръзко. „Да не кажа и нагло в очите на някои, но извървях дълг път и имам всички основания да го взема. Стоя пред вас с името и работата си, която се надявам да цените и одобрявате“, заяви Тодор Деянов.

Помолен да открои основните си преимущества, той заяви, че е организиран, може да организира другите и да следи работните процеси. „Трябва и да си добронамерен. Да отиваш в колектив, спрямо който имаш добри намерения. Надявам се и те да отвърнат със същото“, посочи Деянов.

Той каза, че ще запази в екипа си досегашния зам.-шеф на прокуратурата Божидара Попова. Другият заместник – Румен Боев, се пенсионира днес и стана ясно, че новият апелативен прокурор още не е решил кого да предложи за поста.

Вирни се горе