С тържествен концерт Средно училище „Отец Паисий” отбеляза 35 години от създаването си /СНИМКИ/

С тържествен концерт Средно училище „Отец Паисий” отбеляза 35 години от създаването си /СНИМКИ/

С тържествен концерт „Ти, българино, знай своя род и език!“, Средно училище „Отец Паисий” в Смолян отбеляза тази вечер 35 години от създаването си. Годишнината бе отпразнувана в препълнената зала на учебното заведение, където талантливите ученици пяха, рецитираха и танцуваха, с което заслужиха и аплодисментите на публиката. На тържеството присъстваха много гости, родители, бивши възпитаници, директори и учители на училището. Те отправиха искрени пожелания да пребъде учебното заведение, да се радва на много ученици и успехи.

Директорът на училището Надя Ловчалиева поздрави колегите и гостите, уважили празника на училището. “През тези 35 години училището обединява учители, ученици, техните родители и общественици. Обединява ни с онова нещо -позитивно и съзидателно, което е видимо за очите и се пази и носи в сърцето. Като директор на това училище осъзнавам какъв път сме изминали и колко много ни предстои”, каза в словото си Ловчалиева. “Ще работим за утвърждаване на образованието, като най-голямата ценност”, посочи още директорът на училището и благодари на кмета на община Смолян Николай Мелемов за обновената спортна база и площадки, където децата могат да спортуват.

Емоционално и прочувствено слово произнесе и първият директор на учебното заведение -талантливия педагог Мария Дирекьовска.

Секретарят на община Смолян Момчил Николов поздрави от името на кмета Николай Мелемов колектива на училището, учениците и родителите.: "За 35 години в Средно училище „Отец Паисий” са получили знания и уроци по родолюбие поколения млади родопчани. За тях наученото и преживяното в него е скъп и незабравим спомен. От днес вашето училище тръгва с надежда към зрелостта – гордо с успехите и таланта на своите ученици, с опита и новаторството на педагогическата колегия , с подкрепата на родителите и всеотдайните грижи на персонала. Желая ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение”, посочи в поздравлението си Николов. Той оповести, че с Решение на Общинския съвет е гласувана парична награда на училището от 1000 лв. , която е по предложение на кмета Мелемов.

Поздравления и цветя поднесоха още заместник областният управител Владимир Гърбелов, общинският съветник от БСП инж.Димитър Кръстанов, Командирът на 101 –ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, проф. д-р Венелин Кафеджиев- научен секретар на Филиала на ВСУ в Смолян, Никола Запрянов от РУО-Смолян и др. Тържеството завърши с много музикални изпълнения, аплодисменти и празничен коктейл.

Проявата е включена в Програмата на община Смолян за отбелязване на 1 ноември –Ден на народните будители.

Вирни се горе