Продължава кампанията за набиране на книги за библиотеката в Смолян

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Както съобщихме, младежката структура на ГЕРБ в Смолян организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” за събиране на книги, които се дарят на Регионалната библиотека “Николай Вранчев”.

Кампанията продължава до утре – 24 януари, а желаещите да дарят книги могат да го направят в офиса на ГЕРБ в Смолян, бул. България 14.

Идеята е да се обогати фондът на библиотеката с литература, предоставена от граждани.

Организаторите на инициативата смятат, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите. В дарената книга всеки може да впише свое послание към другия читател. Кампанията се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова “Доброволчеството – доброто в нас”, чиято цел е утвърждаване на фундаменталните ценности на солидарност и достъпно участие на гражданите.

Повече информация за инициативата може да намерите на създадената с цел генериране на доброволческа активност платформа dobrovolchestvo.com. Тя има за цел да продължи да вдъхновява с „рецепти за добрини” младите хора в цялата страна. Според младежите от МГЕРБ- Смолян, тези идеи и ценности трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009