Празник на Златоград

Празник на Златоград

На 21 ноември Златоград ще отбележи 97 години от освобождението. По случай празника на града в Етнографски ареален комплекс-Златоград се организира редица прояви,съобщиха от общината.На 21 ноември от 10.00 до 13.00 часа Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на българската, сръбската и гръцката кухни и техния музикален и танцов фолклор. Златоградчани и гости на града ще могат да си похапнат от традиционната за тези народи скара и да се насладят на хубавите песни и хора. Фолклорната програма ще представят дейците от местното читалище „Просвета”, а на скарата ще бъдат готвачите от ЕАК. Във вечерните часове, за доброто настроение на жителите и гостите на Златоград, ще се погрижи Виктор Калев и струнен квартет «Интро»!

По повод празника ще се състои и тържествена сесия на Общински съвет Златоград,поднасяне на венци и цветя по случай освобождението на Златоград /съпровожда Гвардейски състав от Кърджали/ 16,30 часа, начало на шествието от Лобното място на Делю хайдутин

Празничен концерт със специалното участие на Виктор Калев, струнен квартет „Интро” от Пловдив и танцов състав „Акрани” при ОНЧ „Просвета” Златоград 17 часа, Голяма зала на ОНЧ „Просвета”

Празника ще зъвърши на 22 ноември /неделя/ с Футболен турнир от 10 часа в залата на ОУ “Васил Левски” гр. Златоград.

Вирни се горе