Откриха Републиканския турнир “Купа България” за служители на МВР в Смолян

сряда, 16 декември 2015 г.

Републиканският преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР – 2015 г. е организиран за шеста поредна година от Спортна асоциация на МВР – отдел “Център по бойна подготовка и спорт” към Академията на МВР и Спорен клуб “166” – Смолян. Официални гости на церемонията бяха областния управител на област Смолян г-н Недялко Славов, подполковник Димитър Кацаров – командир на 101 Алпийски батальон, комисар Мишо Рабишев – директор на РД “Гранична полиция” – Смолян и директора на ОДМВР – Смолян старши комисар Николай Димов, които приветстваха участниците в състезанието.

Състезателите в турнира са общо 95 участници от 21 отбора от Областните дирекции на МВР в страната, които ще премерят сили в следващите два дни.

Спортната асоциация на МВР е основана на 14 август 1990 год. в София. В асоциацията членуват над 52 клуба. Асоциацията развива и провежда републикански прегледи и първенства по стрелба, джудо, джу-джуцо, карате, кик-бокс, полицейска лична защита, ски-алпийски дисциплини и биатлон, ориентиране, футбол, волейбол, баскетбол, тенис, турнири по таекуондо, тенис на маса, воден слалом, колoтуризъм, кросове и други. Спортната асоциация на МВР членува в USPB /Балкански полицейски спортен съюз/, на който е и съучредител; в USPE /Европейски полицейски спортен съюз/ и в Световен полицейски спортен съюз /USIP/.

Отбори и състезатели – служители на МВР са участвали на редица Балкански, Европейски и Световни игри за полицаи и пожарникари. Спечелени са многобройни медали, купи и призови класирания.

Спортен клуб “166 – Смолян” е основан на 18 март 1994 год. Още от самото си създаване е член на “Спортна Асоциация” МВР. Членуват служители, работещи в системата на МВР, както и бивши такива. Провежда вътрешни първенства по футбол, волейбол, стрелба, тенис на маса, шах, организира туристически походи. Участва в републиканските прегледи и състезания по ски, карате, полицейска лична защита, волейбол, стрелба, тенис на маса и други.

Състезатели и треньори от клуба са участвали в Балкански, Европейски и Световни полицейски игри. Печелили са медали и призови места по различни видове спорт.

През последните години се утвърди като традиционен Републиканския турнир за стрелба с пистолет за служители на МВР в град Смолян. Благодарение на добрата база и отличните условия за провеждането на състезанието, ежегодно броят на отборите, участващи в турнира се увеличава.

Ръководството на ОД МВР – Смолян и състезателите на СК “166-Смолян” приветстват всички служители на МВР и гости в град Смолян и им пожелават точен мерник и приятни мигове в красивия ни град по време на състезанието.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009