Жена от Смолян заплаши,че ще се самозапали

Жена от Смолян заплаши,че ще се самозапали

39-годишната Боряна от Смолян ще се самозапали, ако не й дадат по-голям общински апартамент

Модата на самозапалванията излиза от всякакъв контрол! И днес се намери човек, който засега само плаши, че ще се самозапали. Това е 39-годишна жена от Смолян. Самотната майка заплашила, че ще се самозапали, ако не й дадат по-голямо общинско жилище. Тя накарала 8-годишният си син да се обади на дежурния на общината. Детето казало по телефона, че ако майка му не получи искания от нея апартамент, ще последва примера на останалите живи факли, съобщи шефът на МВР- Смолян Кирил Хаджихристев.

Служители на дирекция „Общинска собственост“ сигнализирали веднага в полицията и социалните служби за случая и заедно с униформените и социалните работници отишли на място. Боряна Атанасова била категорична пред тях, че иска голям общински апартамент в центъра на смолянския квартал, за да е близо до леля си, която да й помага за детето. Самотната майка настоявала пред общинарите още от м.г. за смяна на жилището от 37 кв. м., което обитава с по-големия апартамент.

Жената е с проблеми със слуха, заради които има признати 75 процента неработоспособност. Тя обитава общинско жилище от 2006 г. и според общинарите то отговаря по стандарт на нуждите й. Няма как да й дадем исканото от нея жилище, тъй като има по-големи семейства, които са в пълно право да го получат, заявяват от „Общинска собственост“. Тя е включена да работи в програма за временната заетост, където също е отправяла заплахи на служители, че ще се самозапали, ако не получи апартамента, разказват общинари. Последно се разбрахме да не го прави, заяви Хаджихристев.

Вирни се горе