Областният управител е отличен в категория „Представител на държавната администрация” в годишните награди на ББА Пътна безопасност

Областният управител е отличен в категория „Представител на държавната администрация” в годишните награди на ББА Пътна безопасност

За седма поредна година „БЪЛГАРСКА БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ“ раздаде своите годишни награди на изявени експерти и специалисти, допринесли за подобряване безопасността на пътната инфраструктура в Република България. Областният управител Недялко Славов получи отличието от Иван Иванов – член на УС на Асоциацията, който го поздрави за постиженията през последната година за подобряване на пътната безопасност в област Смолян. Мотивът за тази награда се корени основно в реализирането на множеството проекти, които изцяло промениха пътната инфраструктура в региона, за постигнатото по проекта за ГКПП „Рудозем-Ксанти” и отвеждащите до него пътни артерии, по проекта за Главна пътна комуникация- обходен път Смолян и други пътни проекти с европейско финансиране.

При получаване на наградата, областният управител благодари на организаторите за това, че усилията, които са положени не са останали незабелязани, нещо повече – те са високо оценени. Славов изказа специални благодарности към министър Павлова, инж. Лазаров и членовете на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, които присъстваха на церемонията, за добрата комуникация и отношение към региона, за поредицата от политически и експертни решения, които кардинално подобриха състоянието на пътищата в областта. Той благодари и на проектантите, строителния надзор, строителите, които са работили за реализирането на проектите в област Смолян.

„Факт е, че положихме не малко усилия за подобряване на пътната инфраструктура, за осигуряване на пътна безопасност и статистиката доказва, че инвестициите в тази посока си заслужават. Рязко спадна броя на жертвите, като през 2016 година сме изгубили само два човешки живота в следствие на пътно-транспортни произшествия.”, отбеляза областният управител, за което изказа благодарности за добрата работа и взаимодействие на органите от МВР и служителите от КАТ Пътна полиция.

В заключение Славов отново благодари на организаторите за наградата, която е един своеобразен венец за усилията, които е положил през последните две години като Областен управител на област Смолян. И въпреки, че скоро ще напусне този пост, той изрази задоволство, че е успял да реализира значими за региона инфраструктурни проекти и да изведе на финалната права сбъдването на една от мечтите на родопчани – изграждането на ГКПП при Рудозем.

С отличие в категорията „Цялостен принос в областта на пътната безопасност” бяха оценени усилията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Отличени бяха одитори, инженери, строители, служители на МВР, управители на фирми, представители на НПО, местни администрации в останалите категории – Иновативен продукт свързан с пътната безопасност; Фирма изпълнила най-добра временна организация на движението съгласно Наредба № 3; Изявен специалист за: проектант, одитор по пътна безопасност и надзор; Представител на местната администрация; Представител на МВР; Представител на неправителствена организация с обществен принос в пътната безопасност за 2016год.; Цялостен академичен принос.

Годишните награди на ББА Пътна безопасност са изключително престижни и се присъждат за принос към подобряване на пътната безопасност. Сред носителите на отличието в категория „Представител на държавната администрация”, присъдено за 2016 година на областния управител Недялко Славов, в предходните години са били министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров.

На Церемонията по награждаване, която се състоя днес от 11:00 часа в Radisson Blu Hotel, гр. София, присъстваха представители на строителния бранш, фирми, държавни институции, общественици.

Вирни се горе