Областният управител бе гост при откриване на новата академична година във ВСУ „Черноризец Храбър”

сряда, 01 октомври 2014 г.

Областният управител инж. Димитър Кръстанов днес беше официален гост при тържественото откриване на новата академична година във Филиала на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” – Смолян. „Позволете ми уважаеми студенти и преподаватели да ви поздравя с днешния празник – откриването на новата 2014/2015 учебна година. Уверявам ви, че се намирате в един от най-красивите градове на Родопите и България, в който град с неговата академична атмосфера и изключителни културни и природни дадености, имате възможността да получите едно отлично образование, да бъдете пълноценни както за себе си, така и за нашата Родина” каза в своето приветствие Областният управител. Той пожела на студентите здраве, успехи и упорито трупане на нови знания и житейски опит.

На добър час на новоприетите студенти пожела също директорът на Филиала доц. д-р Станислав Коев. В негово лице, Филиалът получи от началникът на РИО на МОН Иван Муцевски подарък- портрет на Васил Левски, с пожелание към младите хора да не отлагат сбъдването на идеите на Апостола. Муцевски заяви още, че благодарение на постигнатите резултати на учениците от област Смолян, регионалния инспекторат е получил от академично издателство „Проф. Марин Дринов” 650 бр. книги на стойност 10 хил. лв., като 10 % от тази литература Инспектората ще предостави на библиотеката на Филиала на ВСУ. Поздравления отправиха още Момчил Николов- секретар на община Смолян и проф. д-р Петър Христов- декан на Юридическия факултет и член на УС на ВСУ "Черноризец Храбър”. Тържеството бе уважено също от Тодор Деянов- окръжен прокурор на Смолян, проф. д-р Венелин Кафеджиев- научен секретар на Филиала на ВСУ и Йорданка Павлова- директор на Българо-германски център за професионално обучение, клон Смолян. С приветствени думи от името на студентите първокурсници се обърна Николина Марвакова.

По случай откриването на новата академична година, поздравителни адреси бяха връчени от името на ГПЧЕ „Иван Вазов”, СОУ „Отец Паисий” и Филиал на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009