Недялко Славов:„За доброто на страната е необходимо младите хора да знаят, че техният успех зависи от самите тях”

Недялко Славов:„За доброто на страната е необходимо младите хора да знаят, че техният успех зависи от самите тях”

Областният управител Недялко Славов приветства студентите, преподавателите и ръководството на ПУ „Паисий Хилендарски” по повод откриването на новата академична учебна година във филиала в гр.Смолян.

Обръщайки се към студентите, Славов изказа благодарността си към тях за това, че са избрали да следват в местния филиал на едно от най-авторитетните висши учебни заведения в страната. „Аз не се съмнявам, че вие ще получите възможно най-добрата подготовка и знания, но всичко от тук нататък зависи и от вас, от вашата амбиция, от вашия хъс, от вашите усилия. И аз ви призовавам да използвате по най-добрия начин обучението си тук, в университета, и да знаете, че във времената, в които живеем, успехът на всеки един от вас зависи от самия него. Затова снабдете се с необходимите знания и умения, формирайте онези черти от своя характер, които ще ви помогнат да успявате сами! Не разчитайте на власт и протекции! За доброто на страната е необходимо младите хора да знаят, че техният успех зависи от самите тях.”

Областният управител поздрави и преподавателския и научен състав на ПУ „Паисий Хилендарски”, като изказа своята признателност за вложените от всички тях усилия и енергия, затова, че са фокусирани върху доброто качество на образованието: „Считам, че доброто бъдеще на нашата страна зависи от това доколко ценим образованието и ако искаме да имаме перспективно бъдеще, трябва да сме образовани и подготвени, да умеем да прилагаме в ежедневието си най-иновационните научни разработки.”

Пожелавайки успешна нова академична година, Славов призова студентите: „Дерзайте, мили студенти, не пропускайте нито един миг от студентския живот, но знайте, че тези години, които ще прекарате в университета, са определящи за вашето бъдеще! Аз ви пожелавам вашата реализация да бъде в родния край и в нашата страна!”, допълни в заключение областният управител.

Откриването на 54-тата академична учебна година във Смолянския филиал на ПУ „Паисий Хилендарски” уважиха представители на държавни и общински институции, общественици, журналисти, бивши и настоящи студенти на университета, граждани.

Вирни се горе