Хората с увреждания от Смолянско изпратиха отворено писмо до депутатите с надежда за подкрепа

Хората с увреждания от Смолянско изпратиха отворено писмо до депутатите с надежда за подкрепа

От името на всички регионални и общински организации на и за хора с увреждания от Смолян, членуващи в Съюз на инвалидите в България, Съюз на слепите в България, Съюз на глухите в България, Съюз на слепоглухите, бе изпратено отворено писмо до депутатите д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Дора Янкова и Хайри Садъков, до областния управител Недялко Славов и кмета на Смолян Николай Мелемов. Изпратено е писмо и до министъра на на труда и социалната политика Бисер Петков.

Поводът е тревогата на хората с увреждания от намеренията на правителството да бъдат отнети пенсиите на работещите хора с увреждания и ред други идеи в ущърб на тях. „Оказва се, че в България едва ли не най-големите мошеници са хората в неравностойно положение, които с минималните си пенсии не могат да осигурят лечението и прехраната си. Малката част от тези инвалиди, които са успели да намерят работа и получават допълнително доходи, ще останат без пенсии, ако предложенията влязат в сила. Всички наши членове са в готовност за сериозни протестни действия, пише в писмото, защото ако бъдат приети тези изменения, ще засегнат жизнено важни интереси на хората с увреждания.“

Писмото е подписано от ръководителите на регионалните смолянски организации: Захаринка Славчева /Съюз на инвалидите/, Теменужка Миткова /Съюз на слепите/, Анета Шаркова /Съюз на слепоглухите/ и Юлия Милева /Съюз на глухите/.

Към писмото са приложени и 13-те неотложни мерки в социалната политика, които поискаха национално представените организации на хора с увреждания на специално събиране на 5 май в София – Европейския ден за независим живот на хората с увреждания.

Вирни се горе