ХАЛЮЦИНАЦИИ – Премиера на десетата книга на Екатерина Глухова

четвъртък, 17 септември 2020 г.

Премиерата на новата книга на младата писателка Екатерина Глухова “ХАЛЮЦИНАЦИИ” ще се състои на 21.09.2020г. от 18:30 часа в градината на “Механа Конака”. Премиерата ще бъде съпътствана със специалното участие на Теодора Стоянова от група Freija, Елица Димитрова и Захаринка Куцева. “Ще се потопим в един нереален свят, който е моята абсолютна истина, светът на Светлината… Ще се радвам да споделим отново тази емоция на по чаша вино”, пише в поканата си младата поетеса.

Стихосбирката „Халюцинации“ съдържа над 150 стихотворения. „Винаги избирам едно любимо мое стихотворение за заглавие. Тук идеята е, че доста от нещата са видени под формата на халюцинации, тоест те са неземни и до голяма степен невъзможни. Само вярата в Светлината може да ни даде възможност да видим тези красоти“, каза за SmolyanNews.com Катя Глухова.

В новата й книга творбите са по-светли, по-балансирани. „Когато издадох първите си две книги, имах пауза от 8 години, след това, за две години издадох 8 книги. Аз лично смятам, че завършвам един много голям житейски период в живота ми“, каза младата писателка. Корицата е дело на Елица Димитрова. Нарисуваната от нея картина има много голяма символика, която, според авторката, е успяла да я улови. Анотацията на задна корица е на Владимир Сабоурин, коректор е Захаринка Куцева. „Някои от стихотворенията съм публикувала на страницата си в социалната мрежа и хората казват, че те им въздействат, замислят се върху себе си и върху живота си. Читателите чакат с нетърпение новата ми книга и това ме радва“, споделя Катя Глухова.

В момента Катя работи върху 11-та си книга, която ще бъде нещо по-различно от поезия и проза – философски миниатюри, кратки, с житейски изводи. Книгата вероятно ще излезе следващата година.

„Искам да кажа на хората, че не трябва да се отказваме от надеждата. Всеки един трябва да посее семенца светлина в себе си, да се опитаме да бъдем малко по-добри, да не мислим само за себе си, всеки да даде по нещо на света, на близките си. В такива трудни времена, в които живеем, разбираме, кои са ценните малките неща в живота“, каза в заключение Екатерина Глухова.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009