ЕГ "Иван Вазов" - Смолян отбеляза 35 години чуждоезиково училище

  ЕГ "Иван Вазов" - Смолян отбеляза 35 години чуждоезиково училище

Езиковата гимназия “Иван Вазов” гр.Смолян отбеляза тържествено днес 35 години чуждоезиково училище

С фестивал на чуждите езици: „Младите хора за един по-смислен, толерантен и духовен свят”, който се проведе в зала 1 на Родопския драматичен театър-Смолян, ученици и преподаватели от учебното заведение отбелязаха своята 35 годишнина. За смолянската общественост Езиковата гимназия е емблематично учебно заведение, училище с европейски профил и новаторски хоризонт, ползващо се с висок авторитет и доверие.

Директорката на ЕГ „Иван Вазов” Надежда Горанова обяви, че само 35 години са били достатъчни на училището, за да се превърне в институция. Многобройни са наградите на възпитаниците на гимназията в националните олимпиади, състезания, на театралната сцена и в спортните зали. Многобройни са признанията на институциите към учениците от ЕГ, които винаги имат собствена марка на поведение и присъствие. Горанова сърдечно благодари и на учителите, без които тези резултати не могат да се постигнат. На тържеството присъстваха бивши директори на училището, преподаватели, възпитаници и гости. Препълнената зала в театъра се наслади на талантливите ученици, които участваха в традиционния фестивал на чуждите езици „Младите хора за един по-смислен, толерантен и духовен свят”. А компетентно жури в състав: Десислава Минчева-Тодорова,актриса, Ингрид Вендлер-консултант за обучение по немски език в Южна България, Мария Бърганова-старши експерт в РУО Смолян, Снежана Ванкова-дългогодишен преподавател в ЕГ и Теди Шопова-старши учител по английски език в гимназията оценяваха участниците.

Шест поредни години събитието се осъществява в партньорство между ЕГ „Иван Вазов” Смолян и „Европа Директно” и се е превърнал в разпознаваема обща инициатива. Фестивалът на чуждите езици е култов за учениците в езиковата гимназия и чакан деветомайски празник за смолянчани. Целта е да се покаже езиковото многообразие и култура на обединена Европа, паралелно с приносът на съвременните млади хора в България за познаването и обогатяването им.

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА ОТ ЕКИПА НА SMOLYANNEWS.COM

Вирни се горе